Dow og Nasdaq i svagt plus

MediaWatch

Bluechips-indekset Dow Jones steg torsdag i de sidste minutters handel, da investorer trods bekymringer for vækstbilledet i økonomien samlede op i fortrinsvis "old economy"-aktier. Dow Jones lukkede 96,27 point og 0,88 procent højere i indeks 10.983,63.

Gårsdagens rentenedsættelse formåede heller ikke at sætte sit præg på det teknologitunge Nasdaq-indeks, der bevægede sig bare 7,49 point fremad og lukkede næsten uændret i indeks 2.782,95.

Handelsomfanget var lavt og stigningerne kom først sidst på dagen. Iagttagere sagde at Wall Street stadig er bekymret for virksomhedernes indtjening og de sidste dages makroøkonomiske nøgletal, der indikerer en US-økonomi på vej imod lavkonjunktur. Således pegede dagens NAPM-indeks - National Association of Purchasing Management - på den laveste aktivitet i de amerikanske fremstillingsvirksomheder siden recessionen i marts 1991. Det dårligere end forventede NAPM-indeks kommer efter dystre forbugertillidstal og fjerde kvartals GDP-væksttal først på ugen.

Tendensen i teknologipapirerne var blandet. IBM steg 1,8 procent. Yahoo faldt 3,5 procent på baggrund af bekymringer for netportalens indtjening fra reklamer set i lyset af aftagende vækst i US-økonomien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også