MediaWatch

Dow og Nasdaq i svagt plus

Bluechips-indekset Dow Jones steg torsdag i de sidste minutters handel, da investorer trods bekymringer for vækstbilledet i økonomien samlede op i fortrinsvis "old economy"-aktier. Dow Jones lukkede 96,27 point og 0,88 procent højere i indeks 10.983,63.

Gårsdagens rentenedsættelse formåede heller ikke at sætte sit præg på det teknologitunge Nasdaq-indeks, der bevægede sig bare 7,49 point fremad og lukkede næsten uændret i indeks 2.782,95.

Handelsomfanget var lavt og stigningerne kom først sidst på dagen. Iagttagere sagde at Wall Street stadig er bekymret for virksomhedernes indtjening og de sidste dages makroøkonomiske nøgletal, der indikerer en US-økonomi på vej imod lavkonjunktur. Således pegede dagens NAPM-indeks - National Association of Purchasing Management - på den laveste aktivitet i de amerikanske fremstillingsvirksomheder siden recessionen i marts 1991. Det dårligere end forventede NAPM-indeks kommer efter dystre forbugertillidstal og fjerde kvartals GDP-væksttal først på ugen.

Tendensen i teknologipapirerne var blandet. IBM steg 1,8 procent. Yahoo faldt 3,5 procent på baggrund af bekymringer for netportalens indtjening fra reklamer set i lyset af aftagende vækst i US-økonomien.

Mere fra MediaWatch

Yousee-ejer skyder gang i historisk it-projekt

Nuuday sætter nu gang i et fireårigt digitalt transformationsprojekt, der kommer til at stå koncernen i en milliard kroner. Op mod 80 pct. af de gamle systemer fra TDC-tiden skiftes ud. Investeringen skal sikre Nuudays digitale udvikling.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs