MediaWatch

Omfattende svindel på e-auktioner

78 procent af alle klager om Internet-svindel som bliver indberettet til det amerikanske uafhængige forbrugerorganisation National Consumers League vedrører online auktioner. Svindel via Internet-auktioner er ligeledes på den amerikanske handelskommissionen U.S Federal Trade Commission's top ti liste over online svindelnumre og udgør 42 procent af alle Internet-relaterede klager til FTC. Det skriver Reuters.

Ifølge en rapport fra National Consumers League har gennemført en undersøgelse som viser, at 41 procent af alle de adspurgte, som havde købt varer fra Internet-auktioner, havde oplevet problemer som for eksempel forsinket levering, beskadigede varer og varer, som aldrig blev modtaget.

Ifølge en talskvinde for National Consumers League, Holly Anderson, involverer de fleste modtagne klager indkøb fra populære auktionssites som eBay og Yahoo. Kevin Pursglove, der er talsmand for eBay, forsvarer sig med at kun en ud af 40.000 transaktioner på eBay's auktion er resulteret i en bekræftet svindelsag.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs