AltaVista: Hit med pengene tak!

MediaWatch

AltaVista's moderselskab CMGI har efter en gennemgang af patentarkiverne fundet frem til at snart sagt alle søgeselskaberne på internettet skylder AltaVista portalen penge som kompensation for brud på patentrettighederne. Dermed har konkurrenter som Inktomi, Lycos med flere nu risiko for at blive sagsøgt, skriver digitoday.

I januarudgaven af magasinet "Internet World" hævder David Wetherell administrerende direktør for CMGI at AltaVista har 38 patenter samt har lagt billet ind på yderligere 30. Dermed lægger han op til at så godt som alle de selskaber der laver en eller anden form for søgeprodukt det være sig enten til intranet eller internettet bryder selskabets patentrettigheder.

Udtalelsen har vakt mærkbar røre i den amerikanske internetbranche hvor flere kritikere således hævder at blandt andet søgeprogrammet "Archie" der så dagens lys i 1989 altså hele fem år før selve lanceringen af World Wide Web eller internettet i daglig tale har stået fadder til de søgeteknikker der anvendes i dag.

Det har før vist sig at det at få et patent godkendt er forholdsvist enkelt. Senerehen at skulle forsvare det har vist sig langt sværere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Prisen på Nordisk Film+ stiger fra okrober med ti kr. om måneden. | Foto: Nordisk Film+ / Pr

Nordisk Film-streamingtjeneste hæver prisen

For abonnenter