MediaWatch

Deutsche Telekom: Danmark er brohoved!

DT, der på sit nye forretningsområde på europæisk plan kun overgås af IBM, har ved opkøb af aktiemajoriteten i DaimlerChryslers verdensomspændende IT-aktiviteter sikret sig adgang til Danmark. I alt beskæftiger selskabet 100 medarbejdere her i landet, men et snarligt opkøb ventes at fordoble antallet af medarbejdere, skriver Børsen.

Ifølge Rudolf Gröger, direktør for de internationale operationer i T-Systems, DT's nye IT-selskab, er det planen at bruge Danmark som springbrædt for en fortsat ekspansion i resten af Skandinavien. Han suppleres af selskabets danske direktør, Lars Juhl, der oplyser, at man allerede er i gang med at undersøge markederne med henblik på etablering i Sverige, Norge og Finland.

Baggrunden for DT's engagement i IT-services er ifølge selskabet selv det faktum, at telekommunikation via internettets indflydelse vil smelte sammen med IT. Ledelsen ønsker for nærværende ikke at oplyse om IT-selskabets aktiviteter, der er rettet mod de store lande i Europa, er økonomisk rentable.

T-Systems er som nævnt Europas næststørste aktør på IT-området og beskæftiger godt 37,000 medarbejdere i 23 lande.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs