MediaWatch

Gates vil ikke inddrage Bush - endnu

Under en debat om net-økonomi i Rom gav Microsofts bestyrelsesformand, Bill Gates, udtryk for, at han ikke forventede at USA's administration under præsident George W. Bush ville blive inddraget i sagen. Det skriver Reuters.

Bill Gates udtalte, at han regner med at konflikten vil blive løst med appeldomstolens afgørelse, og at Microsoft forventer en rimelig udgang i sagen indenfor de næste tre til fire måneder. Og i givet fald vil hverken politiske eller regeringsmæssige instanser blive inddraget.

Gates forklarede desuden, at det i USA med de mange domstolsniveauer er muligt, at opnå domsafsigelser på de lavere niveauer, som ikke er særligt godt gennemtænkte. En amerikansk distriktsdomstol har dømt Microsoft for at have handlet i strid med den amerikanske konkurrencelovgivning og blandt andet beordret Microsoft-koncernen opsplittet.

Microsoft fremfører i sin appel, at det ikke har handlet ulovligt, at der er begået fejl under retsprocessen og at der ingen grundlag findes for dommen om opsplitning.

Den mundtlige argumentering i sagen vil blive fremført 26-27 februar.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs