MediaWatch

Gates vil ikke inddrage Bush - endnu

Under en debat om net-økonomi i Rom gav Microsofts bestyrelsesformand, Bill Gates, udtryk for, at han ikke forventede at USA's administration under præsident George W. Bush ville blive inddraget i sagen. Det skriver Reuters.

Bill Gates udtalte, at han regner med at konflikten vil blive løst med appeldomstolens afgørelse, og at Microsoft forventer en rimelig udgang i sagen indenfor de næste tre til fire måneder. Og i givet fald vil hverken politiske eller regeringsmæssige instanser blive inddraget.

Gates forklarede desuden, at det i USA med de mange domstolsniveauer er muligt, at opnå domsafsigelser på de lavere niveauer, som ikke er særligt godt gennemtænkte. En amerikansk distriktsdomstol har dømt Microsoft for at have handlet i strid med den amerikanske konkurrencelovgivning og blandt andet beordret Microsoft-koncernen opsplittet.

Microsoft fremfører i sin appel, at det ikke har handlet ulovligt, at der er begået fejl under retsprocessen og at der ingen grundlag findes for dommen om opsplitning.

Den mundtlige argumentering i sagen vil blive fremført 26-27 februar.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Seneste nyt

Se flere jobs