MediaWatch

Nokia fusionerer finske selskaber

Formålet med fusionen er ifølge Nokia at reorganisere gruppestrukturen og øge effektiviteten ved gruppens aktiviteter. Nokia Networks Oy udgør en vigtig del af aktiviteterne indenfor Nokia's infrastruktur enhed Nokia Networks, som leverer mobile og fastnet løsninger, bredbånd og IP netværk. Enheden Nokia Networks solgte i år 2000 for cirka 7,7 millioner euro med en profit på cirka 1,4 millioner euro.

Nokia anser ligeledes Nokia Mobile Phones Oy for at udgøre en vigtig del af dets mobiltelefon forretningsenhed, Nokia Mobile Phones. Enheden er verdens største producent af mobiltelefoner og omsatte i år 2000 for cirka 21,9 millioner euro og genererede et overskud på 4,9 millioner euro.

Fusionen træder formelt I kraft fra juli 2001. Nokia oplyser at fusionen ingen indflydelse får for at gøre forretninger med Nokia Networks eller Nokia Mobile Phones, der begge vil fortsætte med at operere som separate forretningsenheder.

Mere fra MediaWatch

Øgede krav til søgemaskiner trådt i kraft

Markedsføringsloven er blevet revideret. ”Ændringerne af markedsføringsreglerne vil blandt andet gøre det lettere for forbrugerne at navigere på de digitale markeder,” siger vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs