MediaWatch

Betaling for net-nyheder på vej

Afmatningen i annoncemarkedet på Internettet har forstærket en række danske avisers overvejelser om at begynde at tage penge for deres nyheder på nettet - eller i hvert fald for en del af deres nyheder. Dermed er der flere steder, hos førende medier i Danmark, et opgør i gang med Internettets gratisprincip, skriver Børsen.

Aviser som Jyllands-Posten og Politiken overvejer således kraftigt at begynde at tage penge for visse dele af deres udbud af indhold på Internettet. For eksempel udtaler redaktionschef Jørgen Schultz fra Jyllands-Postens internet-avis til Børsen, at det efter hans opfattelse forretningsmæssigt er fuldstændig uholdbart at forære tingene væk. Og han bakkes op af Politikens internet-chef Claes Toft Nielsen, som giver udtryk for, at Politiken meget alvorligt overvejer at tage penge for avisens kerneydelser på nettet.

Der er imidlertid delte meninger om betalingsprincippet. For eksempel vurderer direktør for Berlingske Online, Lasse Bolander, at brugerne fortsat ikke er parat til at betale for brede nyhedstjenester. Til gengæld mener han, at der kan være et marked for betaling for målrettede og specialiserede tjenester.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Seneste nyt

Se flere jobs