MediaWatch

Betaling for net-nyheder på vej

Afmatningen i annoncemarkedet på Internettet har forstærket en række danske avisers overvejelser om at begynde at tage penge for deres nyheder på nettet - eller i hvert fald for en del af deres nyheder. Dermed er der flere steder, hos førende medier i Danmark, et opgør i gang med Internettets gratisprincip, skriver Børsen.

Aviser som Jyllands-Posten og Politiken overvejer således kraftigt at begynde at tage penge for visse dele af deres udbud af indhold på Internettet. For eksempel udtaler redaktionschef Jørgen Schultz fra Jyllands-Postens internet-avis til Børsen, at det efter hans opfattelse forretningsmæssigt er fuldstændig uholdbart at forære tingene væk. Og han bakkes op af Politikens internet-chef Claes Toft Nielsen, som giver udtryk for, at Politiken meget alvorligt overvejer at tage penge for avisens kerneydelser på nettet.

Der er imidlertid delte meninger om betalingsprincippet. For eksempel vurderer direktør for Berlingske Online, Lasse Bolander, at brugerne fortsat ikke er parat til at betale for brede nyhedstjenester. Til gengæld mener han, at der kan være et marked for betaling for målrettede og specialiserede tjenester.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs