MediaWatch

KMD sælger datterselskab

Trapeze vil bruge TR-Partner og firmaets 55 ansatte i Århus som base for en europæisk ekspansion og vil markedsføre TR-Partners produkter i Nordamerika.

TR-Partner udvikler og markedsfører IT-systemer til kollektive trafikselskaber, blandt andet køreplaner og vagtplaner. TR-Partner har 55 ansatte, som i henhold til Lov om Virksomhedsoverdragelse fortsætter hos de nye ejere. De nye ejere overtager også lejemålet i Århus.

- Vi trækker os ud af markedet for IT-systemer til kollektiv transport for at koncentrere os yderligere om vore kerneområder, som er offentlig IT og Internet, siger administrerende direktør Lars Monrad-Gylling, KMD.

Lars Monrad-Gylling uddyber baggrunden for frasalget med, at KMD har en strategi om fokuseret vækst. Salget ligger i forlængelse de seneste strategiske aftaler, for eksempel aftalen fra 8. juni om at overtage drift og udvikling i Århus Kommune, frasalget af bibliotekssystemet Mikromaster i marts og udskillelsen af sygehusområdet i form af amtsdivisionen, som Amtsrådsforeningen overtog 23. juni.

TR-Partner blev stiftet i 1991 for at betjene det skandinaviske marked for IT-systemer til kollektiv trafik. Selskabet blev stiftet af KMD og PLS Consult, og KMD overtog alle aktierne i 1997.

- TR-Partner kan udnytte sit potentiale bedre hos Trapeze Software Group. Hvor det skandinaviske marked for specialsystemer til transportsektoren isoleret set er for lille, får TR-Partner hos Trapeze Software et internationalt ståsted, siger Lars Monrad-Gylling, KMD.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs