MediaWatch

Rygte om Amazon-fyringer

2001 har efter alt at dømme ikke budt internetgiganten Amazon velkommen på en særlig pæn måde. I hvert fald løber rygterne foran offentliggørelsen af regnskabet for fjerde kvartal - rygter om massive afskedigelser i medarbejderstaben. Ifølge Wall Street Journal skulle Amazons ledelse således have varslet, at hver afdeling skal reducere arbejdsstyrken med mellem fem og ti procent.

Den ottende januar 2001 forudsagde Amazon, at salget for fjerde kvartal ville slutte i den lave ende af det forventede niveau mellem 950 millioner dollar og 1 milliard dollar. Godt nok en stigning på 40 procent men samtidig lidt lavere end analytikernes forventninger. Samtidig fortsætter pengene med at forsvinde ud af selskabet.

Hertil kommer, at den vigende amerikanske økonomi på kort tid har medført en nedgang i folks køb af forbrugsvarer, hvilket også har ramt Amazon og andre e-handels virksomheder. Dermed ser vækstprognoserne for Amazon ikke alt for lyse ud, og analytikerne forventer, at Amazon bliver nødt til at nedjustere tidligere meddelte prognoser for 2001.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs