MediaWatch

USA forholder sig afventende med 3G

Det mobile Internet får en kold modtagelse i USA. Godt nok bliver USA kritiseret for at være i bag efter med planer om at indføre tredje generationstjenester i forhold til Europa og Japan, men ved nærmere eftersyn er de amerikanske mobilbrugere ikke gået glip af så meget, skriver New York Times.

Flere og flere analytikere og amerikanske ledere indenfor teleindustrien er kommet til den erkendelse, at i stedet for at se Europa og Japans forspring som en ulempe, er det i stedet til fordel for de amerikanske kommunikations- og teleselskaber samt forbrugere at lade udlandet drage de første negative erfaringer med den nye teknologi og dens mange hypotetiske muligheder for medindtjening.

Indtil videre er der nemlig kun meget få beviser for at mange af de trådløse tjenester overhovedet vil være i stand til at generere overskud for de teleselskaber, som leverer dem, hvilket har medvirket til at den europæiske teleindustri har fået problemer, ikke mindst med hensyn til gældssætning.

De amerikanske selskaber er derfor meget godt tjent med blot at overvære udviklingen indtil videre og dermed undgå omkostningsfyldte investeringer i netværksudbygninger, som gør dem i stand til at udbyde tjenester, som ingen forbrugere ønsker.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs