edb-sikkerhed en mangelvare

MediaWatch

Af en undersøgelse foretaget af Håndværksrådet fremgår det blandt andet, at under en sjettedel af de undersøgte virksomheder har etableret en egentlig beskyttelse af deres computere mod hackerangreb og fremmed misbrug af computeren. Samtidig er det under en tredjedel af virksomhederne, som kender til muligheden for at beskyttes sig mod hackerangreb, for eksempel i form af firewalls med videre.

Kendskabet til edb-vira, og at det kræver et antivirusprogram for at beskytte sig imod sådanne, er ifølge Håndværksrådet nogenlunde udbredt. Undersøgelsen viser dog, at mellem en tredjedel og en fjerdedel af virksomhederne ikke kender til, at man bør beskytte sig mod vira. Et stort flertal af de virksomheder, der kender til antivirusprogrammer, benytter sig af dem. Men over halvdelen glemmer at opdatere virusprogrammet løbende og har dermed ikke beskyttelse mod de nyeste former for vira.

Fra Håndværksrådet lyder konklusionen: -Undersøgelsen viser, at der er behov for øget information om edb-sikkerhed. Mange virksomheder har styr på edb-sikkerheden, men jo mere komplekse problemstillingerne er, jo flere virksomheder falder fra, når det gælder om at tage hånd om problemet. Derfor er der behov for konkret vejledning om forebyggelse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter