MediaWatch

Store forventninger til Nokia

I morgen tirsdag afslører verdens førende mobilproducent Nokia sit samlede regnskab for året 2000. Og i den forbindelse stilles der store forventninger til den finske virksomhed, som på mange måder bærer ansvaret for en hel branche på sine skuldre. Nokia kan løfte teleaktierne og Nokia kan sænke teleaktierne. Såfremt de store forventninger ikke indfries af Nokia, kan hele mobilbranchen godt regne med, at kursfaldet venter lige om hjørnet, skriver nettavisen.no.

Men tilsyneladende er finske Nokia langt bedre til at tjene penge på sine mobiltelefoner, end svenske Ericsson, som netop har outsourcet sin mobiltelefonproduktion. I begyndelsen af januar meddelte Nokia således, at salgstallene for 2000 viste, at selskabet havde solgt 128 millioner mobiltelefoner i 2000, hvilket har givet grundlag for optimistiske forudsigelser fra teleanalytikere verden over. I gennemsnit vurderes Nokia således at levere et overskud på over 40 milliarder kroner for 2000.

Nokia selv venter også et godt regnskab og regner først med en nedkøling af markedet tidligst i 2003. Nye mobilsystemer som GPRS og UMTS gør, at Nokia forventer, at salget af mobiltelefoner fortsat vil drives af stor vækst, idet millioner af brugere løbende skal skifte deres mobiltelefoner ud for at kunne anvende de nye mobilnetværk.

Trods forventningerne til Nokia spores imidlertid også en vis nervøsitet før regnskabet. Nokia åbnede således i minus ved Stockholms-børsens åbning i morges.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs