MediaWatch

Cisco advarer om økonomisk nedgang

Det skyldes ifølge John Chambers, administrerende direktør for Cisco System, at væksten i det amerikanske marked vil blive langsommere end først forventet, skriver Financial Times. Til gengæld kommer nedgangen i den amerikanske økonomi sandsynligvis kun til at vare seks måneder som følge af præsident George W. Bush's planlagte skattelempelser og centralbanken Federal Reserve's rentenedsættelse senere på måneden. Der er derfor grund til at være optimistisk hvad angår det sidste halvår, mener John Chambers.

Cisco anvender et elektronisk økonomistyringssystem, som kan beregne salg, ordretilgang og indtjening efter hver forretningsdag. Cisco Systems fremstiller kommunikations infrastruktur for virksomheder og statsadministrationer over hele verden, og dets økonomiske aktivitetsniveau udgør en følsom indikator for verdens økonomiske tilstand.

Cisco var et af de første selskaber til sidste år at advare om, at økonomien var på tilbagegang, og for tre uger siden meddelte selskabet, at det også ville blive berørt heraf. Ifølge Chambers er tingene gået langsommere siden da, og januar måned har været en udfordring for Cisco.

Chambers er også optimistisk, hvad angår udsigterne for de næste fem år. Her vil væksten indenfor fremstilling af kommunikations infrastrukturer stige med 30 til 50 procent om året, og netop opbygningen af IT infrastrukturer er en afgørende faktor for overlevelse, mener Cisco topchefen, der var blandt talerne på World Economic Forum i Davos.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs