MediaWatch

Aktieugen, der gik

Stemningen på markedet fredag var stadig præget af den amerikanske centralbankchef Alan Greenspans tale til senatet torsdag, hvor Greenspan dog ikke indikerede nyt om mulighederne for og størrelsen af en yderligere rentenedsættelse ved næste uges møde i centralbankens pengepolitiske kommite. Derimod erklærede Greenspan, at væksten i den amerikanske økonomi "formentlig er meget tæt på nul", hvilket har fået iagttagere til at forvente endnu en større rentenedsættelse ved mødet i næste uge. I en ny Reuters rundspørge forudsiger samtlige økonomer blandt USA's 25 største obligationshandlere, at centralbanken vil sænke renten med en halv procent.

Der er udbredt antagelse om, at en stor rentenedsættelse kan give markederne et kurshop op. Derimod vil en rentenedsættelse på en kvart procent givet skuffe markedet og øge investorernes frygt for, at centralbanken er for sent ude og ikke gør nok for at genoplive økonomien.

Herudover var aktieugen præget af strømmen af fjerdekvartalsmeddelelser og mere end 1000 selskaber udsendte meddelelser og gav indtjeningsforventninger i lyset af det dystre vækstbillede for økonomien.

Næste uges altoverskyggende begivenhed er resultatet af FOMC-mødet tisdag og onsdag. Herudover vil der være forbrugertillidstal torsdag, der vil vise hvor meget effekten af den aftagende vækst i US-økonomien føles blandt amerikanerne.

De danske aktier havde pæn fremgang i ugen, der gik. KFX-indekset startede ugen i 336,19 og går på weekend i 344,17 - 2,3 procent højere. GN og NKT måtte dog fredag aflevere henholdsvis 2,6 og 1,4 procent efter fiberoptik-aktien Cornings nedjustering torsdag. Det danske vækstindeks - KVX lukker ugen i 810,48 - 4,4 procent højere godt hjulpet af NavisionDamgaard, der dog måtte indkassere et fald på 1,8 procent fredag.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs