MediaWatch

Kvalitative planlægningsmetoder

Effekten af internetreklamen er for tiden til debat og trenden er blandt andet at den enkelte annoncør skal have mest mulig effekt ud af sine annoncekroner. Udviklingen begyndte i sensommeren 1999 hvor der skete et skift fra eksponeringer til at sælge klik. Indkøb baseret på klik sikrer annoncøren effekt på forhånd, idet der er tale om trafik.

Internettet som medie åbner op for muligheden for at måle på hvordan annoncekronerne bliver forrentet. Annoncøren har således muligheden for, at følge sin investering fra første eksponering frem til den ønskede effekt.

Tendensen går mod en stigende grad af fornuftig brug af annoncekronerne, men det åbne spørgsmål er om planlægningen har formået af følge med.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs