MediaWatch

KFX/KVX åbner negativt men retter sig

Direktøren for USA's centralbank, Alan Greenspan, fremlagde i går overfor Senatets budgetkomite status for den amerikanske økonomi. Talen skabte fornyet frygt for den økonomiske fremtid, men samtidig tyder meget på, at der vil ske yderligere rentesænkninger, hvilket på sigt kan redde den amerikanske økonomi og dermed resten af verden fra tilbagegang.

Hovedessensen i Greenspan's fremlægning var det faktum, at væksten i USA lige nu var så godt som nul. Opbremsningen er opstået efter det længste opsving nogensinde i amerikansk økonomi, og er et resultat af blandt andet en række på hinanden følgende rentestigninger, der har haft til formål at forhindre en decideret overophedning af den amerikanske økonomi.

Reaktionen på det amerikanske børsmarked var overvejende negativt, dog hovedsagligt indenfor de teknologibaserede aktier. Således faldt det teknologitunge Nasdaq-indeks i løbet af gårdsdagens handel 3,77 procent til et slutniveau på 2754.28. Dow Jones steg i modsætning moderate 82.60 point til niveau 10.729.50.

Den negative tendens prægede åbningen på Københavns Fondsbørs. Det toneangivende KFX-indeks faldt umiddelbart efter åbningen og lå ved udgangen af den første time nede med 5,7 indekspoint i niveau 338,75. Vækstindekset KVX gik ligeledes ned og var i samme periode faldet 14,97 point til niveau 792,47.

I skrivende stund klokken 14:23 har begge indeks dog rettet sig, KFX godt hjulpet af blandt andet medicinalaktierne. KFX ligger nu i niveau 344,65 en lille stigning på 0,19 point mens KVX ligger nede med 6,97 i niveau 800,47.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs