MediaWatch

Siemens har styr på mobilen

Ifølge nyligt offentliggjorte tal fra analyseselskabet Gartner Dataquest er tyske Siemens nu at regne for næststørst på mobilmarkedet i Vesteuropa, skriver Dagens Industri.

En stigning på 4,6 procent, fra 12,1 til 16,7 procent placerer det tyske selskab som nummer to, kun overgået af verdens førende mobilfremstiller finske Nokia. Nokia er samtidig det eneste selskab, der ligeledes med en stigning på 4,6 procent fra 26,7 til 31,3 procent formår, at følge Siemens positive udvikling.

De tre øvrige konkurrenter må alle tage til takke med tilbagegang. Svenske Ericsson går 0,8 procent tilbage og har nu 10,4 procent af markedet. Franske Alcatel falder 1,1 procent til 11,3 procent, mens amerikanske Motorola oplever det største fald fra 13,2 til en ny andel på 9,9 procent.

Dermed er den nye rangorden som følger: Nokia, Siemens, Alcatel, Ericsson og slutteligt Motorola.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs