MediaWatch

Privatkopiering skal kompenseres

Ordningen fungerer i dag sådan, at forbrugerne betaler en afgift på blanke kassettebånd, videobånd med videre. Afgiften går til kunstnerne som kompensation for, at deres værker bliver kopieret til privat brug. Arbejdsgruppen skal vurdere, om der også kan lægges afgifter på kopieringsapparatur, såsom dvd-afspillere, cd-brændere med mere.

Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen har derfor nedsat en mindre arbejdsgruppe, der vil bestå af afdelingschef Poul Bache, Kulturministeriet, konsulent Troels Horn, Skatteministeriet og fuldmægtig Anders Chr. Boisen, Forskningsministeriet.

Ministeren ønsker en analyse af retsstilling og afgiftssituation i andre EU-lande og en vurdering i forhold til det kommende EU-direktiv om ophavsretten i informationssamfundet. Arbejdsgruppen skal inddrage synspunkter fra berørte organisationer.

"Den teknologiske udvikling og navnlig udbredelsen af Internettet har betydet, at vi i dag har adgang til flere kulturelle tilbud end nogensinde. Det er en meget spændende og positiv udvikling, men vi må samtidig sikre, at den ikke sker på bekostning af de skabende og udøvende kunstnere, som leverer indholdet til de nye medier.

Jeg finder det derfor vigtigt, at det nu undersøges, om det er muligt at give kunstnerne kompensation for den omfattende privatkopiering i form af afgifter på kopieringsapparatur," siger Elsebeth Gerner Nielsen.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs