MediaWatch

Jule-rekord for e-handlen

Den gennemsnitlige tid, amerikanerne bruger på nettet, faldt fra oktober til december 2000 med 15 procent. Sean Kaldor, vice president for e-handel hos Nielsen/NetRatings, mener, at brugen af Internet er blevet en regulær aktivitet, som brugerne nu holder fri fra, i ferieperioder. Ikke desto mindre var der endnu en gang rekord for e-handel i USA, hvor omsætningen steg fra 4,7 milliarder dollar i 1999 til 9,8 milliarder dollar i 2000.

Tendensen med mindre online-tid i ferieperioder er under alle omstændigheder ikke slået igennem i Danmark, hvor december måned også bød på e-handelsrekord. Simon Svegaard, ACNielsen i Danmark, siger, man herhjemme ikke kan notere nogle særlige udsving i den tid, brugerne er online i ferieperioder. Antallet af danske e-handelsbesøg steg i december med 8 pct., mens den tid der blev brugt hos de enkelte butikker steg med 25 pct., fortæller Country Manager hos MMXI Danmark, Morten Lambæk Jensen. Den store vinder i julekapløbet blev internet-tøjhuset Haburi.com, der havde besøg af ikke færre end 148.000 hjemmebrugere, en stigning på 53 procent i forhold til november.

- læs mere i nyhedsbrevet om den ny økonomi, Internettet og digitale medier, der udkommer i morgen fredag.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs