MediaWatch

Franske problemer med UMTS-auktion

Franske Suez Lyonnaise des Eaux og dets spanske partner Telefonica Moviles har meddelt, at de ikke vil deltage i den franske auktion over licenser til fremtidens UMTS netværk, skriver Reuters. Årsagen er ifølge selskaberne, at prisen på fem milliarder euro er for høj.

I mellemtiden har en industrikilde fortalt, at også Bouygues Telecom, der er et fransk-italiensk-tysk mobiltelefoni venture, planlægger at boykotte auktionen, fordi de høje priser for licenserne ikke står mål med den nuværende økonomiske realitet.

Bouygues har dog ikke endeligt besluttet, om det vil være med. Hvis Bouygues imidlertid vælger at melde fra, vil det i givet fald betyde, at der kun er to kandidater tilbage i kapløbet om fire licenser, hvilket sker kun en uge før deadline, der er 31. januar.

Forrester Research's research director, Matthew Nordan, vurderer at det vil sætte Frankrig i en meget svær situation, fordi et UMTS duopol vil skabe alvorlige konkurrencemæssige betænkeligheder. Ifølge Nordan ville det bedste være, at sænke UMTS-priserne, så fire ud af fem bydere vil komme tilbage.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs