MediaWatch

Konsortier dyster om indkøbsportal

De tre udvalgte konsortier er som følger:

- Andersen Consulting i samarbejde med Novo Nordisk Servicepartner og Novo Nordisk IT
- Kommunedata i samarbejde IBM.

IT- og Forskningsministeriet udskrev i efteråret 2000 sammen med Finansministeriet en projektkonkurrence om etableringen af en rammekontrakt med en offentlig indkøbsportal, der kan understøtte den offentlige sektors indkøbsbehov nu og i fremtiden. Den endelige kontrakt forventes underskrevet medio marts.

Oprindeligt blev fem konsortier indbudt til at deltage i projektkonkurrencen, og en bedømmelseskomite har nu udpeget de nævnte konsortier, som indbydes til at deltage i kontraktforhandlinger frem mod et endeligt valg af tjenesteyder.

Bedømmelseskomiteens medlemmer er:

Direktør Marianne Rønnebæk - IT- og Forskningsministeriet
Afdelingschef Thomas Egebo - Finansministeriet
Direktør Simon Hansen - Statens Information

Projektkonkurrencen har dokumenteret, at der på markedet findes løsningsmodeller for en offentlig indkøbsportal, som er båret af kommercielle incitamenter og er baseret på kommercielle forretningsmodeller.

Danmark kan med etablering af denne indkøbsportal blive ét af de første lande med en offentlig indkøbsportal på Internettet og dermed muligheden for at gå foran og vise vejen for elektronisk handel i Danmark.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs