MediaWatch

Ny variant af Melissa virus

Viruset kan inficere både Windows og Macintosh-systemer og filer. Den har ikke tidligere været identificeret af antivirus-software, fordi den fremstår i et lettere ændret filformat. Siden fredag har viruset inficeret flere større organisationer i Europa, Nordamerika og Sydafrika. Trend Micro har klassificeret viruset som "low risk", fordi det endnu ikke er særlig udbredt og endnu ikke har gjort seriøs skade.

Trend Micro anbefaler sine kunder at benytte indholdsfiltreringen i Trend Micros eManager(tm)-produkt til at blokere alle e-mails med emnet "Important Message From", for at forhindre at viruset kommer ind i netværket. Trend Micros kunder kan derefter opgradere deres virus pattern filer til 836 samt opdatere deres scan engine til version 5.22.

"ASSILEM.B" sendes via e-mails som bilag med den oprindelige titel: "Anniv.doc". Navnet på e-mailen er "Important Message From (navnet på den smittede bruger)" og mailen indeholder teksten "Here is that document you asked for ... don't show anyone else". Når først viruset har smittet et system, sender det sig selv til de første 50 navne i alle adressebøgerne. Senere kan den også overskrive dele af aktive word-dokumenter med en pop-up dialog fra en episode af "The Simpsons" tv-show i 1991.

Melissa kom første gang frem i foråret 1999 og fik meget opmærksomhed, fordi det spredtes med eksponentiel hastighed via e-mail. Melissa blev et eksempel på, hvor voldsom en computervirus kunne være, og hvor hurtig det kunne udbredes.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs