MediaWatch

NTT DoCoMo køber AT&T Wireless

Handlen gør japanske NTT DoCoMo til den største investor i AT&T Wireless. Med den kraftige bedring i amerikanske aktier inden for den trådløse industri lader det nu til, at DoCoMos timing har været perfekt, skriver Financial Times.

AT&T Wireless, der handles som en selvstændig aktie, faldt fra 18,50 dollar til 16,06 dollar da handlen blev offentliggjort for efterfølgende at stige til 24,06 dollar. Denne stigning i aktierne har resulteret i at DoCoMo næsten ikke har betalt nogen kurs for sin 16 procents andel i det amerikanske firma. DoCoMo gik med til at betale en gennemsnitspris på 24,15 dollar for sine 406 millioner aktier. Det japanske firma har også femårige warrants til at købe yderligere 41,7 millioner aktier i AT&T Wireless til 35 dollar aktien.

Cirka 6,2 milliarder dollar vil gå til AT&T Wireless selv, der påtænker at bruge kapitalen til at udvide selskabets kapacitet og skabe et avanceret mobilt Internet samt investere i andre strategiske vækst initiativer. De resterende 3,6 milliarder vil gå til afbetaling af AT&Ts gæld. De to selskaber vil åbne en afdeling med ledere fra både AT&T og DoCoMo med henblik på at indkøre DoCoMos succes med trådløs internetadgang i AT&T Wireless.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs