Cisco og UPC i samarbejde

MediaWatch

United Pan-Europe Communications (UPC), der er Europas næststørste kabel TV selskab og Cisco Systems, der er verdens største Internet udstyr producent har indgået en aftale om oprettelsen af et netværk, der skal sende digitale stemme signaler over Internettet i den Europæiske Union, skriver Bloomberg.

De finansielle detaljer ved den treårige aftale er endnu ikke offentliggjort. De to selskaber bygger ovenpå UPC's eksisterende kabelnetværk, der dækker 17 lande inden for Europa. Netværket vil kunne forsyne mindst fem byer med digitale stemme signaler. UPC oplyser, at der til at starte med vil være 500.000 kunder, som får glæde af den ny service, der skal testes i det tredje kvartal af 2001 i Holland.

Aftalen tillader UPC at spare på udgifterne sammenlignet med traditionelle telefonservices via kabel netværker. UPC, der hidtil har kørt uden profit vil kunne reducere månedlige udgifter til 150 millioner dollar euro i 2001 fra 250 millioner euro i 2000.

UPC og Cisco har allerede samarbejdet om udviklingen af Internet Protokol Services. Voice-over Internet protokol også kaldet VoIP, består i, at man sender digitale stemme signaler igennem et webbaseret netværk frem for gennem et traditionelt telefonnetværk.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter