MediaWatch

Cisco og UPC i samarbejde

United Pan-Europe Communications (UPC), der er Europas næststørste kabel TV selskab og Cisco Systems, der er verdens største Internet udstyr producent har indgået en aftale om oprettelsen af et netværk, der skal sende digitale stemme signaler over Internettet i den Europæiske Union, skriver Bloomberg.

De finansielle detaljer ved den treårige aftale er endnu ikke offentliggjort. De to selskaber bygger ovenpå UPC's eksisterende kabelnetværk, der dækker 17 lande inden for Europa. Netværket vil kunne forsyne mindst fem byer med digitale stemme signaler. UPC oplyser, at der til at starte med vil være 500.000 kunder, som får glæde af den ny service, der skal testes i det tredje kvartal af 2001 i Holland.

Aftalen tillader UPC at spare på udgifterne sammenlignet med traditionelle telefonservices via kabel netværker. UPC, der hidtil har kørt uden profit vil kunne reducere månedlige udgifter til 150 millioner dollar euro i 2001 fra 250 millioner euro i 2000.

UPC og Cisco har allerede samarbejdet om udviklingen af Internet Protokol Services. Voice-over Internet protokol også kaldet VoIP, består i, at man sender digitale stemme signaler igennem et webbaseret netværk frem for gennem et traditionelt telefonnetværk.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs