MediaWatch

Ny software til håndholdt udstyr

En officiel demonstration af softwaren finder sted i næste uge, oplyser administrerende direktør for det i Californien baserede Endeavors Technology, Brian Morrow. Napster og Gnutella, der er kendt af millioner, som har udvekslet musik og videofiler over Internettet, bygger på en lignende software. Der findes også enkelte PC-baserede forretningsapplikationer som Ray Ozzie's Groove Networks. Men peer-to-peer industrien leder stadig efter en forretningsmodel, skriver CNET.

Softwaren blev oprindelig udviklet til et andet firma med henblik på give læger mulighed for at udveksle viden og informationer inden for det medicinske felt via et trådløst netværk. Teknologien minder meget om Napster's. PC brugeren kan for eksempel beslutte hvilke filer denne vil dele, hvilke filer, der skal kunne ses af "buddies" og hvilke der ikke skal kunne ses.

Den ny software gør det også muligt for mobiludstyr at kommunikere direkte med andet udstyr, der kan komme på nettet. Indtil videre er softwaren kun blevet testet på Compaq's iPaq Pocket PC, der er noget af det stærkeste håndholdte udstyr på markedet.

Ifølge Morrow kan softwaren bruges på alt håndholdt udstyr med Windows CE, som Microsoft har lavet til håndholdt udstyr.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs