MediaWatch

Ny musik-beskyttelse på vej

Den nye teknologi, Electronic Media Management System (EMMS), gør det muligt for pladeselskaberne at bestemme hvorvidt, hvor tit og hvor længe de vil tillade kopiering af deres produkter. Licens-teknologien fra IBM "pakker" populært sagt det digitale musikstykke i en sikker indpakning, der indeholder bestemte instruktioner. Pladeselskabet kan for eksempel bestemme, om sangen skal være frit tilgængelig for alle, eller om det kun skal være muligt at høre en bid af stykket, skriver Silicon Valley News.

Efter en prøveperiode, der gav gode resultater for IBM, hoppede Sony Music på vognen og blev de første til at distribuere musik online med det nye system. Andre selskaber er også i færd med at tage den nye teknologi til sig. Blandt disse findes BMG, hvis ejer tyske Bertelsmann, har investeret millioner i Napster, samt producenter af MP3-afspillere såsom Toshiba.

Den ny teknologi er designet til, at fungere med den teknologi IBM har udviklet for digital copyright-beskyttelse. Det ventes, at næste generation af MP3-afspillere vil komme med indbygget copyright-beskyttelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs