MediaWatch

Endnu en netavis på vej

Meldingen kommer fra internet-firmaet 25timer.dk kun få dage efter, at medieovervågningsfirmaet Infopaq meddelte, at man lancerer en ren internet-avis fra mandag den 22. januar. 25timer.dk har flere gange tidligere meddelt, at firmaet var på vej med en egentlig internet-avis, men er hver gang løbet ind i problemer med at skabe tilstrækkelig finansiering.

Ifølge initiativtageren bag 25timer.dk Poul Høgsted er man nu klar til at gå online senest i april, idet firmaet nu har tre afgørende forudsætninger på plads: finansieringen er klaret, redaktionen er bemandet, og der er indgået aftaler med en række af de store aktører på Internettet. Det skriver Erhvervsbladet.

I internet-branchen er der blandede reaktioner på meldingen om de to nye internet-aviser. Direktør for Metropol Online, Lasse Bolander, tror ikke på, at de nye netaviser får succes, fordi dagbladene efter hans opfattelse efterhånden er godt kørende på nettet og bliver svære at vælte af pinden. Martin Thorborg fra Jubii mener derimod, at de nye netaviser har gode muligheder for at etablere sig i markedet - blandt andet fordi dagbladene har været for langsomme med at bruge Internettet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs