MediaWatch

Yahoo! Danmark afviser brugerbetaling

Direktør for Yahoo! Danmark Lars Toft melder nu klart ud, at selvom Yahoo! i USA er begyndt at tage betaling for at optage virksomheder i portalens kataloger, vil Yahoo! Danmark ikke gøre det samme - ikke endnu i hvert fald. Ifølge Lars Toft er det danske marked nemlig ikke modent til betaling for optagelse i portalens kataloger eller til betaling i øvrigt for portalens tjenester, skriver Erhvervsbladet.

Dermed går Yahoo! Danmark i modsat retning af både Jubii og SOL, som begge for nylig har meldt ud, at brugerbetaling er på vej - først for virksomhederne og siden for brugerne. Lars Toft er imidlertid af den opfattelse, at Yahoo! Danmark ved at begynde brugerbetaling på nuværende tidspunkt vil risikere, at såvel private som offentlige virksomheder vil fravælge portalen.

Lars Toft forklarer det nyindførte betalingsprincip hos Yahoo! i USA med, at situationen er helt anderledes i USA. Her modtager Yahoo! så mange ansøgninger om optagelse i portalens virksomhedskatalog, at man nu som virksomhed kan vælge at betale for at få sin ansøgning behandlet inden for syv dage. En tilsvarende efterspørgsel eksisterer ikke i Danmark, og dermed er der ikke et tilsvarende grundlag for virksomhedsbetaling i Danmark, mener Lars Toft.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs