IT-sikkerhedspris til forvaltningschef

MediaWatch

Forvaltningschefen fik IT-sikkerhedsprisen på 50.000 kroner, som er sponsoreret af Kommunedata, Post Danmark, Tele Danmark, Unibank og Dansk Dataforening, for sine pilotforsøg på praktisk anvendelse af digital signatur. Ringsted Kommune var et af de pilotprojekter, som Forskningsministeriet satte i værk for at afprøve forskellige tekniske løsninger på digital signatur.

"Jens Petersen har været en ren dampmaskine når det gælder om at få indhentet erfaringer, prøve at lære af projektet, engagere andre gennem foredrag og ikke mindst gå i gang med at tilrette IT-udviklingen i kommunen, så den digitale revolution kan blive realiseret på en tilfredsstillende og borgervenlig, men samtidig rationel måde", siger professor Peter Landrock, der er formand for priskomiteen.

Forsøget i Ringsted Kommune har vægtet, at det er borgerne selv, der har skulle afprøve systemerne. Det var meget besværligt for borgerne med installering af syv - otte programmer for at få systemerne til at køre, siger Jens Petersen. Digital signatur skal være let at bruge ellers går det ikke.

Det store spørgsmål for digital signatur er nu politisk: hvem skal udstede signaturen og med hvilket sikkerhedscheck? Jens Petersen er fortaler for, at det bliver en myndighed som f.eks. Folkeregistret eller Politiet, der løser opgaven. Lige nu afventer man en landsdækkende løsning mht. udstedelse af certifikater. "I Danmark er der kun plads til en løsning, og jeg mener at stat, amt og kommune i fællesskab skal efterspørge en løsning".

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også