MediaWatch

Telenor lancerer GPRS i denne uge

De to teleselskaber Telenor og Netcom har i Norge kæmpet om at blive det første selskab, som kan tilbyde GPRS. Efter at Netcom meldte ud, at man vil starte GPRS op per 31. januar rykkede Telenor den tidligere meddelte dato - 1. februar - frem og lancerer nu sin GPRS-service i denne uge, skriver dn.no.

Telenor er dog ikke først med GPRS i Norden. Det finske teleselskab Sonera lancerede således GPRS per 11. december 2000, mens Sonofon tidligere har meldt ud, at man var klar med GPRS per 2. januar 2001. Prisen for GPRS hos Telenor vil være todelt i form af dels en lille opkoblingsafgift og dels en pris baseret på den datamængde, som passerer gennem nettet til telefonen.

Indtil videre er det imidlertid kun mobiltelefonproducenten Motorola, som har en GPRS-telefon klar, mens for eksempel Ericsson forventer at være klar med GPRS-telefoner i løbet af første kvartal.

GPRS er en standard for mobiltelefoni, som kan betragtes som en videreudvikling af WAP og som et skridt på vejen til UMTS, der betegnes som 3. generations mobiltelefoni. GPRS giver umiddelbart mulighed for at overføre større datamængder, herunder e-mails og forskellige services, hurtigere end via WAP.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs