MediaWatch

Fondsbørsen undersøger i-data

i-data offentliggjorde i går en meddelelse om, at selskabet i 2000 må notere sig et tab på mellem 51 og 58 millioner kroner i stedet for et plus på mellem 28 og 32 millioner kroner, som meddelt for cirka to måneder siden. Meddelelsen medførte et kursfald på cirka 13 procent og fik samtidig Københavns Fondsbørs til at iværksætte en undersøgelse af, om i-data har været for langsom til at informere om en negativ udvikling i virksomhedens salg, skriver Børsen.

Turbulensen omkring informationerne om i-data's omsætning og indtjening kommenteres fra Fondsbørsens side med, at Fondsbørsen altid ved opjusteringer og nedjusteringer vurderer. om de pågældende meddelelser fra selskabernes side burde været givet på et andet - typisk tidligere - tidspunkt. Og det vil også være tilfældet i relation til i-data's nedjustering.

Ifølge administrerende direktør fra i-data Nick Jensen var nedjusteringen en nødvendig følge af et dramatisk fald i aktiviteterne hos selskabets salgskanaler og hos selskabets kunder i de sidste 8-10 dage af december.

i-data's seneste kursfald betyder, at investorerne i alt har tabt cirka 39 procent inden for de seneste par uger. Kursen sluttede således på 310 i går, mens den ved udgangen af 2000 lå på 510.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs