MediaWatch

Norsk kæmpe fusion i modvind

En fusion og dannelsen af et superselskab, der påtænker at tage kontrol over det digitale sendenet, vil være uspiseligt for EU, mener Telenors juridiske eksperter.

I følge bladet Dagens Næringsliv er det Telenors juridiske rådgiver, britiske Sullivan & Cromwell, som konkluderer, at et selskab af den størrelse formentlig vil være i strid med EUs konkurrencelovgivning.

For nylig kom det frem, at det norske Konkurrencetilsyn også er skeptiske omkring et superselskab af denne kaliber. Selskabet ville ikke kun skaffe sig kontrol over det jordbaserede digitale net, men også over indholdet i samme net. Også fra politisk hold har der lydt negative signaler om fusionsplanerne.

Fredag blev sagen behandlet på et ekstraordinært bestyrelsesmøde i TV2. Der blev det bestemt, at sagen skal diskuteres videre. Sagen behandles i Stortinget i dag onsdag.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs