MediaWatch

Norsk kæmpe fusion i modvind

En fusion og dannelsen af et superselskab, der påtænker at tage kontrol over det digitale sendenet, vil være uspiseligt for EU, mener Telenors juridiske eksperter.

I følge bladet Dagens Næringsliv er det Telenors juridiske rådgiver, britiske Sullivan & Cromwell, som konkluderer, at et selskab af den størrelse formentlig vil være i strid med EUs konkurrencelovgivning.

For nylig kom det frem, at det norske Konkurrencetilsyn også er skeptiske omkring et superselskab af denne kaliber. Selskabet ville ikke kun skaffe sig kontrol over det jordbaserede digitale net, men også over indholdet i samme net. Også fra politisk hold har der lydt negative signaler om fusionsplanerne.

Fredag blev sagen behandlet på et ekstraordinært bestyrelsesmøde i TV2. Der blev det bestemt, at sagen skal diskuteres videre. Sagen behandles i Stortinget i dag onsdag.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs