MediaWatch

Koktvedgaard trækker udfald tilbage

I sine skarpe udtalelser om reklamefinasierede TV-kanaler i fredags sagde Mogens Koktvedgaard blandt andet:

- Jeg mener, det er den største forhånelse mod seerne, at det er tilladt at afbryde udsendelserne. Det er en grov adfærd, og mit råd til kulturministeren må være, at vi skal erklære England krig og få herredømmet over de engelske sendere.

Den udtalelse reagerede Venstres mediepolitiske ordfører, Jens Rohde, på:

- Hvis Koktvedgaard ikke snarest trækker de udtalelser tilbage, vil Venstre opfordre kulturministeren til at afsætte ham og finde en ny formand. Derpå sendte Jens Rohde en skriftlig klage til nævnsformanden. I går tirsdag i Dagens Nyheder på TV3 trak Koktvedgaard sin udtalelse tilbage:

- Jeg er ked af at han ikke kan forstå, at det er en spøg. Jeg synes, at det er lidt pudsigt, at Venstre som jo har ordførere, der altid har være meget veloplagte til morsomheder - at en medieordfører derfra ikke kan forstå en god spøg.

På spørgsmålet om TV-stationer, som sender fra England, ikke længere behøver at føle sig truet, siger Mogens Koktvedgaard nu:

- På ingen måde, på ingen måde. De kører efter deres regler, og det skal de have lov til. Det er ikke noget, jeg kan eller vil gøre noget ved. Det er noget de enkelte lande selv bestemmer, hvordan deres TV skal køre.

Mere fra MediaWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Le Gammeltoft stopper på Heartbeats

Aller Media bekræfter, at stifter og direktør for det digitale medie og bureau har valgt at opsige sin stilling. Le Gammeltoft har stået i spidsen for selskabet siden 2015.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs