MediaWatch

Basisbank lukker i Norge

Et af de seneste online banker på Internettet, Basisbank, trækker sig ud af Norge allerede inden banken overhovedet nåede at åbne i landet, skriver Børsen.

Den norske afdeling af Basisbank lukker i Norge efter at have gennemlevet en projektfase på et halvt år, som angiveligt har kostet et ukendt antal millioner. Direktør for den danske Basisbank har ikke villet uddybe oplysningen, men han bekræfter overfor Børsen, at der truffet en beslutning om lukning og at der forhandles med en mulig partner.
Dermed tyder det på, at tanken blandt ejerne er, at Basisbank skal fortsætte i Norge under en eller anden form i den komende ejerstruktur.

Direktør Jacob Dahl oplyser, at væksten i den danske afdeling har været overvældende, og at der fortsat er en mængde store opgaver, som skal løses i Danmark for at selskabet kan blive en god forretning. Det har været medvirkende til at afhænde afdelingen i Norge og i stedet bruge ressourcerne i Danmark.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs