MediaWatch

Ceske stiger på forventninger

Kursen på aktier i teleselskabet Ceske Radiokommunikace steg i går klokken 13:55 til 1.400 på spekulationer om at Deutsche Telekom vil købe en større andel af Tele Danmark, skriver Reuters.

Deutsche Telekom ejer i forvejen 20 procent af Radiokom, og forventes at byde på en yderligere andel på 51 procent i selskabet, som bliver udbudt til salg i løbet af slutningen af første kvartal.

Også Tele Danmark har meddelt, at det deltager i at byde på de 51 procent af Ceske. Derudover ejer Tele Danmark 20,8 procent af den tjekkiske internetudbyder Cesnet, 50 procent af den tjekkiske Internet-operatør Contactel og 50 procent af vejviserforlaget Inform Net Partners, hvilket gør Tjekkiet det næstvigtigste østeuropæiske marked efter Polen.

Ifølge aktiehandlere er Ceske, der er et af de mindre præsterende "blue chips" et oplagt købsemne for udenlandske investorer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs