MediaWatch

USA-mobillicenser på højde med EU’s

USA afholder i øjeblikket landets første store auktion over mobiltelefoni licenser siden midten af 1990'erne. Auktionsprocessen er nået til tredje og sidste fase og ventes at slutte i næste uge. Forrige uge toppede de totale budsummer 15 milliarder dollar. Dermed forventes den samlede budsum, når auktionen er ovre, at blive noget mindre, end de 22,5 milliarder pund (cirka 33 milliarder dollar), som den britiske 3G auktion indbragte, og de 98,8 milliarder DM (cirka 48 milliarder dollar), som den tyske auktion indbragte, skriver Financial Times.

I modsætning til 3G udbudene i Europa, har de amerikanske udbud været særdeles fragmenterede og har omfattet 422 forskellige lokale licenser over hele landet. Selv om den samlede budsum ikke kommer op på højde med de europæiske, så er den pris, som operatørerne i USA og Europa betaler per megahertz til en kunde omtrent den samme.

Indtil videre har de amerikanske operatører budt i gennemsnit 3,62 dollar for hver Mhz spektrum for at nå ud til hver potentiel abonnementskunde eller "pop", som de givne licenser dækker. Det viser beregninger foretaget af Linda Mutschler, der er analytiker ved Merril Lynch. Til sammenligning kostede licenserne i gennemsnit 4,08 dollar per kunde i Storbritannien og Tyskland.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs