MediaWatch

CNN og NBC afskediger

NBC oplyser at skulle afskedige op til 600 ansatte. Ifølge president for NBC, Bob Wright, påbegyndes afskedigelsesrunden inden for et par uger og kommer til at berøre cirka 5-10 procent af arbejdsstyrken på 6.000 mand. CNN planlægger at afskedige mellem 500 og 1000 ansatte ud af i alt 4.300 ansatte, hvilket vil blive netværkets største afskedigelsesrunde nogensinde. Afskedigelserne, var forventet efter America Online overtagelse af Time Warner, der står bag CNN, skriver Mediapost.

Afskedigelserne kommer til at foregå i alle afdelinger inklusive underholdning og nyhedsafdelingerne såvel som kabelnetværkerne MSNBC og CNBC og de resterende NBC ejede stationer. En del af afskedigelserne kommer til at foregå via naturlig afgang. Netværkerne er tydeligt påvirket af det nuværende økonomiske klima i USA.

Hos CNN kommer afskedigelserne primært til at finde sted i online afdelingen. I efteråret 2000 oplyste CNN, at samtlige stillinger skulle revideres i forbindelse en omorganisering af arbejdskraften i kølvandet på den kommende AOL-Time Warner fusion.

For begge netværker er afskedigelserne et resultat af nedgangen inden for annoncering. NBC har desuden ikke opnået den forventede succes med de ellers så indtægtsgivende sitcom shows. NBC står ligeledes overfor konstant stigende omkostninger, hvorfor selskabet siden oktober 2000 har haft ansættelsesstop.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs