MediaWatch

Motorola afskediger 2.500

De 2.500 afskedigelser repræsenterer cirka 2 procent af Motorolas arbejdsstyrke på 130.000 ansatte. Der vil forblive cirka 2.500 ansatte på fabrikken, der ligger 60 mil nordvest for Chicago. Enhedens nye fokusområde bliver, ifølge Motorola, for fremtiden at sikre en god kundeservice og behandling af ordrer samt styrke produktudviklingen. Produktionen på stedet forventes at standse 30 juni, skriver AP.

Motorola satser således på at skære kraftigt i udgifterne i 2001 med henblik på at få liv i selskabets faldende salg af mobiltelefoner. Det har ikke været muligt for Motorola at få afsat nye mobiltelefoner på verdensmarkedet. Selskabet blev i 1999 overhalet af verdens førende mobiltelefonproducent, Nokia, der stadig sidder på det største marked og har distanceret sig yderligere fra Motorola.

Afskedigelserne kommer efter selskabet for seks uger siden afskedigede 2.870 ansatte i Iowa, Florida og Irland. Motorola solgte for 37,6 milliarder dollar i 2000, men salget af mobiltelefoner og andet trådløst udstyr steg kun 1 procent i det fjerde kvartal af 2000 til 3,5 milliarder mens antallet af ordrer faldt med 20 procent.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs