MediaWatch

Nokia først med farveskærm

Med introduktionen af en farveskærm i løbet af foråret overhaler Nokia endvidere Microsoft, som længe har regnet med at skulle levere software til de første lommecomputere/mobiltelefoner med farveskærm. Men Microsofts farveskærm er blevet forsinket og den kommende PocketPC, som kommer i foråret, bliver i første omgang uden farveskærm, skriver di.se.

Nokia's nye Communicator med farveskærm introduceres efter planen i marts eller april måned i Europa og Asien. Til gengæld må Microsoft vente med at levere farveskærme til andet halvår 2001. Forsinkelsen skyldes ifølge Microsoft først og fremmest udfordringen med at skabe batterikraft nok til at kunne drive en farveskærm længe nok.

Forsinkelsen rammer imidlertid ikke kun Microsoft selv. Også IT-producenterne Compaq og Hewlett-Packard kommer i knibe, idet begge virksomheder har planlagt at lancere lommecomputere baseret på Microsoft's software, herunder en farveskærm.

Den for tiden største producent af lommecomputere, Palm, har endnu ikke offentliggjort, hvem der er indgået samarbejde med i relation til anvendelse af Palm's operativsystem for farveskærme.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs