MediaWatch

Piratkopiering for millioner

Samtidig kan manden ifølge Ritzau se frem til et erstatningskrav på cirka 630 millioner kroner fra de rettighedshavere, som står bag de computerspil- og programmer, der er blevet kopieret. Erstatningskravet er baseret dels på den forventede nettofortjeneste for salget af de piratkopierede programmer og dels på en erstatning til programleverandørerne.

Piratkopieringen fandt sted i perioden fra 1996 til 1998, og Politiet er kommet på sporet af piratkopieringen ved hjælp fra brancheforeningen Business Software Alliance, som fandt ud af, at en professionel pirat-produktion af software fandt sted.

Der er tale om endnu en af en række af sager vedrørende piratkopiering, som har været ført for de danske domstole de seneste par år. I december 1999 og i november 2000 faldt der for eksempel betingede domme i to lignende sager, hvor de tiltalte ligeledes har fået erstatningskrav på flere hundrede millioner kroner. Spørgsmålet om erstatningskravets størrelse er der imidlertid ikke taget stilling til endnu i nogen af sagerne.

Mere fra MediaWatch

Nent tager navneskifte til Viaplay

Nordic Entertainment Group hedder fremover Viaplay Group. Det skal sende klart signal om, at medieselskabet har fokus skåret knivskarpt mod streamingfremtiden.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs