MediaWatch

Piratkopiering for millioner

Samtidig kan manden ifølge Ritzau se frem til et erstatningskrav på cirka 630 millioner kroner fra de rettighedshavere, som står bag de computerspil- og programmer, der er blevet kopieret. Erstatningskravet er baseret dels på den forventede nettofortjeneste for salget af de piratkopierede programmer og dels på en erstatning til programleverandørerne.

Piratkopieringen fandt sted i perioden fra 1996 til 1998, og Politiet er kommet på sporet af piratkopieringen ved hjælp fra brancheforeningen Business Software Alliance, som fandt ud af, at en professionel pirat-produktion af software fandt sted.

Der er tale om endnu en af en række af sager vedrørende piratkopiering, som har været ført for de danske domstole de seneste par år. I december 1999 og i november 2000 faldt der for eksempel betingede domme i to lignende sager, hvor de tiltalte ligeledes har fået erstatningskrav på flere hundrede millioner kroner. Spørgsmålet om erstatningskravets størrelse er der imidlertid ikke taget stilling til endnu i nogen af sagerne.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs