MediaWatch

Koktvedgaard erklærer krig

I Ekstra Bladet fredag langer han voldsomt ud efter reklamefinansieret TV. Til bladet siger han "Jeg mener det er den største forhånelse mod seerne, at det er tilladt at afbryde udsendelserne. Det er en grov adfærd, og mit råd til kulturministeren må være, at vi skal erklære England krig og få herredømmet over de engelske sendere".

Den formulering vækker givetvis forundring og bekymring hos flere medieaktører. Det skyldes, at mange vigtige beslutninger om regulering af medierne nu centraliseres i nævnet, der regnes som en meget indflydelsesrig instans. Placeringen af to landsdækkende radiokanaler er blot én af nævnets arbejdsopgaver.

Venstres medieordfører Jens Rohde siger i en pressemeddelelse fredag: "Det er helt uacceptabelt, at den nyudnævnte formand for radio- og tv-nævnet, Mogens Koktvedgaard, har erklæret England krig for at få herredømmet over de engelske sendere. Hvis Koktvedgaard ikke snarest trækker de udtalelser tilbage, vil Venstre opfordre kulturministeren til at afsætte ham og finde en ny formand for nævnet, siger Venstres medieordfører Jens Rohde.

- Som embedsmand, der skal sidde og fordele radio- og tv-kanaler, gør Koktvedgaard sig inhabil ved at erklære England og dermed de private selskaber, som laver udsendelserne, krig. Det betyder jo, at disse selskaber automatisk vil have meget dårligere chancer for at få tildelt kanaler i fremtiden, når formanden har luftet sådan en holdning, siger Rohde.

De andre medlemmer af nævnet er H.H. Brydensholt, landsdommer, Birgitte Tufte, forskningslektor, Sekretariat for Børnekulturnetværk/Danmarks Pædagogiske Universitet, Finn Kern, direktør, Danske Reklamebureauers Brancheforening, Vibeke Windeløv, producer Zentropa Film, Marianne Bugge Hansen, underdirektør i NovaMind og Kasper Holten, operachef, Det Kgl. Teater.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs