MediaWatch

Rygter om en nordisk mediefusion

I MTG afvises formodningerne som et syv år gammel rygte. Men faktum er, at der er potentiale for MTG i et SBS-køb. Da UPC-købet af SBS gik i vasken midt i 2000, var det et tydeligt signal til MTG-ledelsen om, at SBS var klar til at sælge og havde behov for en partner.

Selskabet fortsætter med at bruge penge på nye satsninger i Østeuropa og arbejder på at gøre TV-kanalerne mere lønsomme, efter at der nu har haft nogle år til at bevise deres værd.

Der en desuden en erkendelse i koncernen af, at fremtidens indtægter indenfor TV kommer fra abonnementsindtægter, og en sådan sektion findes slet ikke i SBS. Her kan man bruge en distributionspartner. Andre initiativer med e-handel som f.eks. lejetøj-sitet Smilmer er endt i konkurs.

SBS' børskurs har haft samme nedadgående tendens som UPC. Kursen på Nasdaq står i 23 dollars, men har været nede i 17 dollars - et fald fra et højdepunkt på 53 dollars.

MTG har en børsværdi på ca. 20 milliarder kroner, og MTG har mulighed for at bytte dem for aktier i SBS. SBS ville på mange måder passe godt ind i MTGs østeuropæiske strategi. Selskaberne har ikke alt for mange overlappende kanaler. De findes til dels i Danmark, men kunne fusionere eller sælges fra.

Etermedia vurderer, at MTG tænker sig om og venter på, at SBS kursen eventuelt falder yderligere.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs