MediaWatch

Rygter om en nordisk mediefusion

I MTG afvises formodningerne som et syv år gammel rygte. Men faktum er, at der er potentiale for MTG i et SBS-køb. Da UPC-købet af SBS gik i vasken midt i 2000, var det et tydeligt signal til MTG-ledelsen om, at SBS var klar til at sælge og havde behov for en partner.

Selskabet fortsætter med at bruge penge på nye satsninger i Østeuropa og arbejder på at gøre TV-kanalerne mere lønsomme, efter at der nu har haft nogle år til at bevise deres værd.

Der en desuden en erkendelse i koncernen af, at fremtidens indtægter indenfor TV kommer fra abonnementsindtægter, og en sådan sektion findes slet ikke i SBS. Her kan man bruge en distributionspartner. Andre initiativer med e-handel som f.eks. lejetøj-sitet Smilmer er endt i konkurs.

SBS' børskurs har haft samme nedadgående tendens som UPC. Kursen på Nasdaq står i 23 dollars, men har været nede i 17 dollars - et fald fra et højdepunkt på 53 dollars.

MTG har en børsværdi på ca. 20 milliarder kroner, og MTG har mulighed for at bytte dem for aktier i SBS. SBS ville på mange måder passe godt ind i MTGs østeuropæiske strategi. Selskaberne har ikke alt for mange overlappende kanaler. De findes til dels i Danmark, men kunne fusionere eller sælges fra.

Etermedia vurderer, at MTG tænker sig om og venter på, at SBS kursen eventuelt falder yderligere.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs