MediaWatch

Aktieugen, der gik

Det teknologitunge Nasdaq-indeks lukkede fredag efter tre dage med stigninger 0,53 procent lavere, men målt på ugen gik indekset op med hele 9,1 procent.

De bedre takter på teknologifronten først på ugen tilskrives en lidt mere optimistisk tro på at økonomien og selskabernes indtjening vil blive bedre efterhånden som centralbanken vil sænke renterne.

De danske teknologiaktier fik også god medvind fra "over there" i ugen, der gik. KFX-indekset lukkede 1,57 procent højere fredag godt hjulpet af en næsten 7 procents stigning i Tele Danmark-aktien.

Fredagen var dagen hvor bindingsperioden for TDC's amerikanske ejers - SBC's 42 procents aktiepost udløber og spekulationer om et salg til Deutsche Telekom eller Telia hjælper teleaktien.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs