Sløj start på året for HP

MediaWatch

Hewlett-Packard har således meddelt, at virksomheden forventer at levere et resultat for første kvartal 2001, som er lavere, end der hidtil har været ventet. Årsagen er ifølge HP den generelle svækkelser af økonomien kombineret med en nedgang i såvel erhvervslivets som privates IT-forbrug - især i USA, skriver Reuters.

HP forventer nu et første kvartal med en indtjening på 35-40 cent per aktie i modsætning til de tidligere forventninger om en indtjening på 42 cent per aktie. Samtidig med nedjusteringen vedrørende selskabets indtjening, trak HP en melding fra begyndelsen af december tilbage om det forventede salg i 2001. I meldingen vurderede HP, at selskabet i 2001 ville øge salget med 15-17 procent i 2001.

HP's topchef Carly Fiorina udtalte i forbindelse med nedjusteringen: "December was like somebody turned the lights out" og afstod på grund af afmatningen i markedet endvidere fra at komme med meldinger om HP's forventninger til hele 2001.

Carly Fiorina er i øvrigt netop blevet formand for bestyrelsen hos Cisco, som er verdens førende producent af netværksudstyr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter