MediaWatch

FCC godkender AOL-Time Warner fusion

Dermed har de to selskaber, et år og en dag efter at handlen blev annonceret, overvundet den sidste regulative forhindring i USA, og der kan nu officielt sættes punktum for fusionen mellem verdens største leverandør af Internet tjenester og den største medie- og underholdningsselskab, skriver Financial Times.

Oprindeligt var det ventet, at FCC allerede i efteråret ville fremsætte en afgørelse, men undersøgelsen blev forsinket efter protester fra blandt andet Walt Disney, Microsoft, forbrugergrupper og konkurrerende leverandører af Internet tjenester.

FCC's femmands panel godkendte fusionen med stemmefordelingen tre mod to under en række betingelser, som skal gøre at konkurrencen opretholdes, når AOL begynder at etablere dets Internet tjenester på Time Warners højhastigheds kabellinier. FCC har blandt andet krævet, at AOL åbner dets instant messaging system, som bliver en del af dets tjenester over Time Warner netværket.

FCC gik desuden et skridt videre i dets betingelser, end USA's Federal Trade Commission FTC gjorde, da det godkendte fusionen. Således krævede FCC, at Time Warner ikke diskriminere AOL's rivaler, som ønsker at tilbyde deres tjenester over det fusionerede selskabs højhastighedsnetværk.

AOL's aktiekurser er faldet 35 procent siden fusionen blev annonceret, hvilket har reduceret værdien af de aktier, som det overtager fra Time Warner, til omkring 105 milliarder dollar fra 160 milliarder.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Inddrag brugerne i din personalisering

Personalisering er ikke en invasion af redaktionel selvstændighed, hvis vi selv tager ansvar for, hvordan det implementeres - men alligevel ender personaliseret indhold ofte i bjælke 13 på websitet. Sådan lyder det fra ugens klummeskribent Malte Jørstad, som giver et par råd til at gøre oplevelsen nemmere for både medie og modtager.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs