MediaWatch

Fyringer hos Icon Medialab

Krisen kradser for de svenske Internet konsulentfirmaer, og svenske Icon Medialab har nu besluttet at afskedige 35 medarbejdere i Sverige. De fleste afskedigelser rammer Icon Medialab's kontor i Stockholm, skriver di.se.

Afskedigelserne er blevet en realitet på trods af, at Icon Medialabs administrerende direktør, Ulf Dahlsten, tidligere har sagt, at det ikke ville blive aktuelt med større fyringsrunder i virksomheden, fordi man var tæt på at opnå lønsomhed. Hertil bemærker Johan Malmliden, administrerende direktør for Icon Medialab i Sverige, at dette løfte fortsat holder, idet afskedigelserne fra ledelsens side ikke betragtes som en større afskedigelsesrunde, men som et naturligt led i den årlige vurdering af virksomhedens effektivitet.

Malmsten henviser til, at det på grund af formindsket efterspørgsel af virksomhedens ydelser har været nødvendigt, at afskedige de 35 medarbejdere, idet der ikke længere er noget marked for simple ydelser som udvikling af websider og lignende.

Icon er i dag faldet med 8 procent på børsen i Stockholm og er i alt inden for de seneste tre måneder faldet med i alt 85 procent fra 110 svenske kroner per aktie til 16 kroner per aktie.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs