MediaWatch

Netkonsulenter fortsætter nedtur

Lyspunkterne bliver til stadighed sværere at få øje på for en lang række af de svenske netkonsulentselskaber. Vigende indtægter, prisfald på de enkelte tjenester, faldende aktiekurser samt til stadighed mindre fodfæste på vigtige indtægtsområder, bidrager alt sammen til at gøre dagligdagen mindre behagelig, skriver Dagens Næringsliv.

Selskaber som Framfab, Adcore, Adera, Icon Medialab, Cell Network og Mind fortsætter alle med at falde på Stockholmbørsen. Baggrunden er blandt andet, at de tjenester som konsulentselskaberne førhen tjente store summer på, nu er blevet overtaget af virksomhederne selv.

Den fremtidige udfordring for netkonsulenterne synes derfor at ligge i, at udvikle samt sælge avancerede tjenester, der dermed kan kompensere for tabet på de andre områder. En egentlig prisstigning kan i den forbindelse næppe komme på tale, idet konkurrencen fra selskaber som WM Data og Cap Gemini er for hård.

Nedskæringer i medarbejderstaben virker som den eneste mulige løsning, og tallene viser at et stigende antal af de opsagte personer søger til nabolandet Norge, der har et væsentligt bedre klima for internetkonsultation.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs