MediaWatch

Dårlige udsigter for Yahoo!

Yahoo! meddelte onsdag, at selskabet i fjerde kvartal havde en indtjening på godt 80 millioner dollar svarende til 13 cent per aktie. Regnskabet for fjerde kvartal for en af verdens førende internet-virksomheder viste sig således at leve nogenlunde op til virksomhedens egne og IT-analytikernes estimater, skriver Reuters.

Alligevel faldt kursen på Yahoo!'s aktier i den efterfølgende handel med 19 procent til det seneste års hidtil laveste kurs på 25 dollar per aktie. For et år siden lå kursen på cirka 225 dollar per aktie, og dermed er Yahoo!-aktien faldet med i alt 90 procent fra sit hidtil højeste.

Faldet i kursen skyldes, at Yahoo! samtidig med meddelelsen om regnskabet for fjerde kvartal varslede, at virksomheden i året 2001 ikke ville kunne leve op til analytikernes forventningerne. Det skyldes ifølge Yahoo!, at den svage økonomi skaber et dårligt marked for internet-annoncering, som er virksomhedens primære indtægtstkilde.

Yahoo! forudser således, at indtjeningen per aktie for hele 2001 vil lande på mellem 33 og 43 procent per aktie, hvilket er langt under de hidtidige forventninger på 57 cent per aktie. Det vil i givet fald medføre, at 2001 bliver det første år i Yahoo!'s historie, hvor indtjeningen bliver lavere end i det forudgående år.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs