MediaWatch

Gætterier om Tele Danmark salg

I takt med, at datoen for udløbet af bindingsperioden af SBC's ejerskab af Tele Danmark-aktierne udløber, stiger omfanget af gætterier omkring mulige købere. SBC's aktiepost er på 41,6 procent. De mest vedvarende rygter omkring en ny storaktionær i Tele Danmark går på, at enten Deutsche Telekom eller Telia vil købe SBC's aktiepost, skriver RB-Børsen.

En teleanalytiker har i dag i den svenske erhvervsavis Dagens Industri udtalt, at det er oplagt for Telia og Tele Danmark at slå deres nordiske mobilvirksomheder sammen. Den danske teleanalytiker John Strand mener på den anden side, at Deutsche Telekom er den mest oplagte køber. Dette gæt baserer han på en række handlinger de seneste måneder, hvor Deutsche Telekom synes at have overladt opkøb og markeder til Tele Danmark frivilligt.

I går vurderede den amerikanske nyhedstjeneste Dow Jones, at SBC vil kunne få 30 procent ekstra ind i forhold til den aktuelle aktiekurs. Det svarer til en pris på 520 kroner per aktie i forhold til gårsdagens kurs på 400 kroner per aktie. En pris på dette niveau vil være ensbetydende med, at en køber vil skulle betale 46,8 milliarder kroner for SBC's ejerandel af Tele Danmark.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs