MediaWatch

Stor vækst i Internet streaming

Overførslen af realtids video på Internettet - såkaldt video streaming - er ifølge det amerikanske forskningsfirma DFC Intelligence vokset med 215 procent i 2000. Dermed er antallet af gennemførte video streamings nået op mere end i alt 900 millioner i 2000. Heraf udgør streaming video via bredbåndsforbindelser 29 procent af det totale antal streamings.

DFC Intelligence henviser til, at baggrunden for stigningen blandt andet skal findes i et stigende udbud af streaming-baseret indhold, øget båndbredde på Internettet, bedre markedsføring af streaming produkter samt nyskabelser på softwareområdet, herunder komprimeringsteknikker.

Blandt de store streaming-succeser i USA i 2000 var for eksempel præsidentvalget i USA, spillefilm, musikvideoer samt Survivor, som er den amerikanske udgave af Robinson-programmet. I en prognose for de kommende år spås især musik og nyheder at blive førende kategorier på video streaming markedet.

Rapporten fra DFC Intelligence er på 275 sider og indeholder blandt andet data vedrørende de seneste tre års udvikling på streaming området men også forventninger til markedsudviklingen de kommende tre år.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs